ínyesmester szakácskönyve

A népies magyar konyhában a leves mindig is ilyen önálló eledel volt (még az aratás nehéz idején is főtápláléka a dolgozó embernek egy tál csipetkés bab leves), ...

egy-egy torta vagy sütemény, amelyet büszkén tesznek a ven ... Hideg gyümölcs-rizst következőképpen készítünk: Egy ká ... A n g o l s ü t e m é n y .

Vadliba szétbontása és filézése. 88. Vadpulyka szétbontása és dresszírozása. 90. Receptek. 92. SZARVASFÉLÉK. 134. Ôz elôkészítése. 136. Az ôz megnyúzása.

ahol mint a gyöngyszemek sorakoznak egymás mellé a receptek, ... puhára egy kiló olasz gesztenyét, hámozzuk le azon melegében és törjük át egy ritka szitán, ...

tette a kakas, a disznóorja barátkozott a tyúk fehér mellével, ... káig babrált a veszprémi recept szerint készült paradicsom salátában.

Jelen szakácskönyvet Czifray István hires szakács-mester, József nádor udvari ... n é z v e . ... s verd fel habzásig; keverj azután közibe lassankint há.

Krúdy Gyula egyik őse olasz szakács volt, aki Beatrice ki ... rayné tekintetes asszony veszi át a konyha és háztartás ve zetését, s beletömne az emberbe ...

Húsos, zöldséges ételek ... Lajos Maritól származik ez a recept is. ... A húsos szalonnát kiolvasztjuk, a töpörtyűt belekeverjük a káposztába. Sóval,.